تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی یکی از مهمترین کارهای یک شرکت حسابداری می باشد.در واقع تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی فرمی می باشد که برای ارسال یه سازمان مالیات کشور باید آماده شود.
نحوه تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی
تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی یک فرم تعیین شده از سوی سازمان مالیات کشور می باشد که صاحبان صنعت یا شرکت باید آن فرم را پر کنند و برای اداره مالیات ارسال کند. ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی هر شخص یا شرکت از طریق سایت سازمان مالیاتی کشور صورت می پذیرد.
اگر بخواهیم انواع اظهارنامه مالیاتی را تقسیم می کنیم می توان آن را به دو دسته تقسیم بندی کرد. یکی از مهمترین اظهارنامه های مالیاتی مالیات بر درآمد است. که در پایان هر سال باید آن را به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد تا میزان درآمد سود زیان و یا هزینههای یک مجموعه اقتصادی یا شرکت یا شخص به اطلاع سازمان مالیاتی برسد.
اظهارنامه مالیاتی در واقع یک فرمت از حق تعیین شده می باشد. که صاحبان صنعت یا شرکت یا اشخاصی باید این فرم را پر کنند و به سایت سازمان مالیاتی کشور ارسال کنند. نحوه محاسبه مالیات مالیات دهندگان از جمله دستگاههای کارتخوان ای که ممکن است در تمامی شرکتها و یا اصناف مختلف وجود داشته باشد بر اساس اظهارات شخص مالیات دهنده مشخص میشود.
در واقع سازمان مالیات اظهارات شخص مالیات دهنده را از ابتدای سال جاری از یک فروردین ماه تا انتهای سال ۲۹ اسفند همان سال می باشد میگیرد. و سپس طبق اظهاراتی که ارائه شده است مالیاتی مشخص برای آن شخص در نظر گرفته می شود.
جهت دریافت مشاوره رایگان
با ما در تماس باشید
اهمیت ارسال اظهارنامه مالیاتی
یکی از نکات بسیار مهمی که در خصوص تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی که به آن اشاره کردیم می باشد که ارسال اظهارنامه مالیاتی توسط تاجرها شرکت ها یک وظیفه قانونی بوده. و اگر شخص یا شرکتی این کار را انجام دهد یا با تاخیر آن را انجام دهد با جریمههای مالیاتی قانون مواجه خواهد شد.
شرکت حسابداری زمرد تراز پارسیان با تجربه چندین ساله خود در خصوص خدمات مشاوره مالی و حسابداری شامل تهیه تنظیم اظهارنامه مالیاتی. ارزش افزوده و یا گواهی مربوطه به گزارشات فصلی آماده همکاری جهت تنظیم و تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی و ارائه خدمات به مودیان مالیاتی و اشخاص حقیقی و حقوقی در سراسر کشور می باشد.
یکی از نکاتی که گروه حسابداری زمرد تراز پارسیان دارد روشها و راهکارهایی را ارائه می دهد تا اشخاص مالیات دهنده بتواند از بخشودگی و معافیت های مالیاتی تا حداکثر مقدار خود بهرهمند شوند. شما عزیزان می توانید جهت کسب مشاوره در خصوص تهیه اظهارنامه مالیاتی و همچنین ثبت درخواست خود برای همکاری با گروه حسابداری زمره تراز پارسیان با ما در ارتباط باشید.
اظهارنامه مالیاتی را چگونه باید تنظیم کرد؟
تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی تا قبل از سال 1391 بصورت کتبی و کاغذی بوده است و شخص مالیات دهنده باید این کاغذ ها و فرم ها را تهیه و بعد از تکمیل بصورت کاغذی به سازمان مالیات کشور تحویل و ارسال می نمودند.
ولی بعد از سال 1391 برای آنکه این روند بهتر و با سرعت بالاتری انجام شود و در وقت مودیان صرفه جویی شود . ارسال و تکمیل آن بصورت الکترونیکی انجام می شود . هر شخص حقیقی و حقوقی می تواند جهت تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی خود به سایت امور مالیاتی کشور مراجعه کند. نکته بسیار مهم در خصوص تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی شرکت ها باید به آن دقت کرد دانستن شماره ثبت شرکت می باشد که باید از سایت سازمان ثبت اسناد و املاک قوه قضاییه گرفته شود را بدانید.
جهت دریافت مشاوره رایگان
با ما در تماس باشید
چه افرای موظف به ارسال اظهارنامه مالیاتی هستند ؟
اشخاص حقیقی و حقوقی زیر، موظف به ارائه اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی هستند:
کلیه شخصیت های حقیقی که در ایران مشغول به فعالیت بوده و معاف از مالیات نیستند.
کلیه شخصیت های حقوقی که در ایران مشغول به فعالیت بوده و معاف از مالیات نیستند (مثل ناشران).
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی که در خارج از کشور مشغول به کار هستند.
کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که خارج از کشور اقامت دارند اما درآمد آن ها از داخل ایران است.
کلیه اتباع غیر ایرانی (اعم از حقیقی یا حقوقی) که در ایران، درآمد دارند، مشمول مالیات هستند.
مدارک مورد نیاز برای تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی چیست ؟
هر گونه مجوزی که از مراجع ذی صلاح برای شما صادر شده است.
مدارک شرکت از جمله اساسنامه و شرکت نامه و آخرین تغییرات اساسنامه و موضوع فعالیت شرکت
اجاره نامه یا گواهی سند محل قانونی شرکت.
رونوشت کارت ملی و شناسنامه اعضای هیات مدیره و صاحبان امضا اسناد تعهد آور.
گواهی ترازنامه اشخاص حقیقی یا حقیقی.
صورت سود و زبان کلیه اشخاصی که طبق قانون، مکلف به تنظیم اظهارنامه عملکرد هستند.
مبلغ درآمد و فروش داخل یا خارج از کشور.
گواهی های گردش حساب ممهور به مهر شعبه شرکت /موسسه.
صورت بهای تمام شده کالاها یا خدماتی که ساخته شده و به فروش رفته است.
کلیه قراردادهای شرکت/موسسه با اشخاص حقیقی یا حقوقی خصوصی یا دولتی.
مانده سود و زیان دوره قبل و گردش حساب تعدیلات سنواتی.
شماره ثبت دفاتر قانونی و کد رهگیری.
سند مالیات های پرداخت شده که به تایید سازمان امور مالیاتی کشور برای کسر مالیات رسیده باشد.
کارت بازرگانی (در صورت وجود).
کد کاربری، رمز عبور، کد رهگیری پیش ثبت نام برای ارسال اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی.
گواهی حساب های سال های قبل مودی مالیاتی برای بررسی ممیز اداره مالیات.
هر سندی که به تشخیص اداره دارایی نیاز باشد باید تهیه شود. مثل پرداختی های بیمه.